Workshop: Drivers & Stoppers (waarom doe ik wat doe?)

Abigael Verspoor

Workshop: Drivers & Stoppers (waarom doe ik wat doe?)

487 487 people viewed this event.

Als wij geboren worden dan zijn wij ‘almachtig in onze onmacht’. Doordat wij niks zelf kunnen wordt er voor ons gezorgd. Als wij huilen dan krijgen we een knuffel of eten of slapen. In de meeste gevallen is er bijna altijd iemand om in onze behoeften te voorzien. Die schreeuw van een baby wordt ook wel de primal scream genoemd. Bij niemand word deze altijd en volledig beantwoord. Dat gaat gewoon niet.

En dat is heel pijnlijk, ook al voor een babietje. We voelen in dat moment dat we er even niet toe doen, dat we niet goed genoeg zijn, dat we niet OK zijn. En daarom zal iedereen, vanaf baby af aan, onbewust proberen de dingen zo te doen, zodat er zoveel mogelijk goed voor ons gezorgd wordt.

Allemaal ontwikkelen we strategieen om maar bij dat gevoel van: Ik ben niet OK, wat zo ontzettend pijnlijk is, weg te blijven. En afhankelijk van wie wij zijn en hoe onze omgeving op ons reageert, ontwikkelen wij gedragingen. Dit noemen wij in de Transactionele Analyse onze Drivers. We onderscheiden vijf verschillende Drivers: Wees sterk, Wees perfect, Doe een anderen een genoegen, Doe je best, Schiet op.

Onze Drivers gebruiken wij om weg te blijven bij onze Stoppers. Het rotgevoel dat er onder ligt, bijvoorbeeld: ik doe er niet toe, ik ben niet goed genoeg, ik kan niks, ik hoor er niet bij, heb geen eigen behoeften.

In deze workshop zet je een eerste stap in het begrijpen van jouw Drivers en Stoppers. Want hier zit een belangrijke sleutel naar de oorzaak van burn out en ovespannenheid.

Duur: 2 uur
Deelnemers: 4 tot 6
Prijs: 125 euro

Event registration closed.
 

Date And Time

03-03-21 @ 19:00 to
03-03-22 @ 21:00
 

Registration End Date

02-03-22
 

Location

Online Event
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends