Workshop: hoe kan ik mijn emoties de baas?

Abigael Verspoor

Workshop: hoe kan ik mijn emoties de baas?

456 456 people viewed this event.

Je krijgt een email van je baas. De toon kan echt niet! Hoe durft hij? Je bent boos, zo boos. Maar je kan het natuurlijk niet zomaar tegen hem zeggen. En dus stuur je een email terug. Je hebt je echt ingehouden. Van binnen kook je nog steeds. Hij reageert niet eens meer. Als je na het werk aan de de eettafel bij je gezin bent, ben je kortaf en kribbig. Waarom weet je eigenlijk niet meer. En dan pakt je man zijn spullen om te gaan sporten en laat het naar bed brengen van de kinderen aan jou. Dat zie je niet zitten, je voelt je in de steek gelaten. Maar hij is al weg. Bij het naar bed brengen ben je niet meer de leuke ouder. Kort af, directief. “Kom op nu: tanden poetsen en naar bed.” Als alles in bed ligt ben je uitgeblust. Na het opruimen van de keuken ga je maar wat Netflix kijken. Vroeg naar bed, want je bent heel moe.

Herkenbaar? Het gebeurt natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Emoties die komen en gaan, maar waar we niet echt iets mee doen. Emoties zijn er om ons brein te vertellen wat we nodig hebben.

Boosheid – persoonlijke ruimte nodig
Angst – behoefte aan veiligheid
Bedroefd en Blij – behoefte aan contact

Hoe beter wij naar onze emoties luisteren, hoe beter wij in onze eigen behoeften kunnen voldoen, hoe gelukkiger wij zijn. En dan kan de stress in ons lijf langzaam tot rust komen. Ons zenuwstelsel kan gaan ontspannen.

Na het volgen van de workshop ben je in staat:
Je emoties te herkennen voor wat ze zijn, een informatiebron.
Je weet waar je ze voelt.
Je weet wat ze betekenen.
Je bent in staat zo te handelen dat je krijgt wat je nodig hebt.

Duur: 2 uur
Deelnemers: 4 tot 6
Prijs: 125 euro per persoon

Event registration closed.
 

Date And Time

10-02-21 @ 19:00 to
10-02-21 @ 21:00
 

Registration End Date

10-02-21
 

Location

Online Event
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends