Heb ik hulp nodig met mijn burn-out?

Het korte antwoord is: Ja!

Zit je thuis met een burn out? Dan voel je je vast heel ellendig. Niks kunnen terwijl je het wel wil. Of misschien zelfs niks meer willen. En dat terwijl je vroeger actief en vrolijk en blij was. En waarschijnlijk heb je al verschillende dingen geprobeerd, maar helpt het niet. Zo ontzettend frustrerend. En je omgeving? Als je geluk hebt dan heb je vrienden en familie die je steunen. Maar vaak zie je dat de mensen om je heen na verloop van tijd hun geduld gaan verliezen. β€˜Ben je nou nog niet beter? Het duurt al maanden!’. Als dat zo is, dan voel je je ook eenzaam.

Uit een burn out komen kan echt! Het is alleen niet makkelijk. Zeker niet alleen. De reden dat het zo moeilijk is alleen te doen, is dat je niet voor niks in die burn out terecht bent gekomen. Blijkbaar ben je iemand die hard kan werken, veel hooi op zijn vork kan nemen en het leuk vindt om veel dingen tegelijk te doen. Waarschijnlijk ben je iemand die makkelijk meer geeft dan je eigenlijk te geven hebt. Je krijgt er misschien zelfs een kick van!

Maar waar je daar voorheen wel van herstelde, lukt dat nu dus niet meer. Het probleem bij het herstellen is dat je, zodra je je ook maar een beetje beter voelt, waarschijnlijk toch meer doet dan je eigenlijk kan hebben. En ik hoor je nu al roepen dat dat onzin is! Want je doet al zo weinig, toch?

En toch is dit vaak wel het probleem. Omdat jij je eigen grenzen niet heel goed kent. En als je ze wel kent, dan ben je een expert in er toch niet naar luisteren. En precies hierom is het goed om hulp in te roepen. Iemand die jou helpt met binnen je grenzen opbouwen. Net zo lang tot je die grenzen weer wat op kan gaan rekken en daarna zo uitbouwen, dat je er weer helemaal bent.

Dit opbouwen moet zowel fysiek als mentaal. In een persoonlijk coachingstraject gaan we stap voor stap aan de slag met de volgende vragen: wat geeft mij energie? Wat kost mij energie? Wat geeft rust? Hoe herstel ik het beste? Hoe hou ik mijzelf voor de gek? Hoe kan ik mijzelf echt helpen?

Burn out trajecten worden graag door werkgevers vergoed. Het is namelijk ook in hun belang dat je je weer goed gaat voelen en weer kan werken.

Schrijf je in voor de gratis lezing: Burn out, nu ben ik er klaar mee!

Of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking: Contact – Praktijk tegen stress.

Plaats een reactie