Pesten op het werk en stress

Pesten wordt ERGER als mensen ouder worden. Wat zeg je? Dat is toch alleen van kinderen op school? Nee. Onderzoek wijst uit dat pesten alleen maar erger wordt.

Pesten is een symptoom van een onderliggende dynamiek, waarbij wij met zijn allen niet naar onszelf hoeven kijken, zolang wij met het slachtoffer bezig zijn.

In teams zie je dat, nadat het slachtoffer uiteindelijk vertrekt, er een nieuw slachtoffer gekozen wordt.

Pesten los je dus niet op door het slachtoffer te verplaatsen.

Maar… ondertussen kan het slachtoffer wel overspannen of burn out zijn. En dan moet het slachtoffer echt uit de situatie gehaald worden. Een goed traject kan helpen bij het beter en weerbaarder worden.

Maar eer deze persoon terug kan keren naar werk, moet er in het team ook echt op een intensief en diep niveau gewerkt worden.

Heb jij medewerkers die gepest worden? Of misschien noem je het geen pesten, maar liggen ze niet zo lekker in de groep? Wees waakzaam. Voor die persoon natuurlijk. Maar kijk ook naar het hele team.

Wil jij als leidinggevende eens kijken naar wat stress veroorzaakt binnen jou team? Neem contact op voor een onderzoekend gesprek. Dan gaan wij op zoek naar een pad naar ontspanning.

Pesten op het werk aanpakken (stoppestennu.nl)

Plaats een reactie