Stress hoofdpijn

Hoofdpijn, hoofdpijn, hoofdpijn. Mensen die het niet kennen, zullen nooit begrijpen hoe groot de impact is op je leven als met grote regelmaat ernstige hoofdpijn hebt. Dagen in je bed liggen, met gedempte lichten. Bij iederen beweging lijkt het alsof er bowlingbal door je hoofd rolt. Chronische hoofdpijn kunnen je leven heel negatief beinvloeden. Je bent vaak niet in staat die dingen te doen die graag wilt. Je kan niet van jezelf op aan, wat als je weer een aavnal krijgt. En je hebt gewoon vaak pijn en daar wordt je ontzettend moe van.

Is alle hoofdpijn stressgerelateerd?

Hoofdpijn is vaak een symptoom van iets anders. Bijvoorbeeld van iets simpels als een verkoudheid. Een oorzaak van chronische hoofdpijn kan ook zijn dat je een bijholteonsteking hebt. Ga daarom bij hoofdpijn altijd bij een arts langs.

Wanneer medische oorzaken zijn uitgesloten is het goed om te onderzoeken of het door stress komt.

Hoe weet ik of mijn hoofdpijn door stress komt?

Stress gerelateerde hoofdpijn is vaak zeurderig, alsof er een band om je hoofd zit. Stress hoofdpijn kan ook vanuit je nek komen, door gespannen schouder- en nekspieren. Bij langdurige stress kunnen je nek- en schouderspieren overbleast raken en daar krijg je dan hoofdpijn van.

Wat kan ik doen?

Als hoofdpijn een symptoom is van stress, moet je met de stress zelf aan de slag. Als de stress tijdelijk is en veroorzaakt wordt door externe omstandigheden, kan het zijn dat je gewoon even ‘uit kan zitten’. Als de stress al veel langer duurt, dan moet je kijken naar jouw eigen aandeel hierin.

In de blog: Wat te doen bij stress? geven we hier tips voor.

Blijf er in ieder geval niet mee lopen! Stress is heel goed benaderbaar. Neem contact op voor advies op maat. Of schrijf je in voor de gratis lezing: Burn out, nu ben ik het zat!

Plaats een reactie